Terug naar Nieuwsbrief / Archief

08.02.2020
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst februari 2020

Verlengen lidmaatschap in 2020

In februari 2019 zijn de eerste leden verbonden aan de Vrienden van Velhorst. Inmiddels hebben we 135 leden. We waarderen alle steun en vertrouwen in ons. Ben je een jaar lid, dan krijg je een e-mail met de vraag of je het lidmaatschap wilt verlengen. We hopen natuurlijk dat jullie ook dit jaar lid blijven. 

Winterlezing Vrienden van Velhorst

De winterlezing 26 januari j.l. was druk bezocht door de Vrienden van Velhorst en gasten. Lyanne de Schrijver vertelde een inspirerend verhaal over voeding en voedingswaarde en de effecten daarvan op onze gezondheid. Arjen legde uit wat ons verdienmodel is van onze biologsche havermout en muesli en hoe we pixelfarming gaan toepassen op landgoed Velhorst. Tussen de presentaties door konden de aanwezigen hapjes proeven van onze producten: gouden milk, tortilla met Vitabella aardappelen en palmkool, aardappelsalade, boerenkoolchips en havermout-pompoenkoek.

 

Zonnebloemlint op landgoed Velhorst

Doe mee en realiseer een zonnebloemlint in Lochem. Wij dragen bij aan biodiversiteit door zonnebloemen te zaaien langs de maispercelen op Landgoed Velhorst. Jij kunt hier ook aan bijdragen door een aantal meters te doneren. Wil je doneren voor zonnebloemen op Landgoed Velhorst, vermeld dan 'Vrienden van Velhorst' bij de bestelnotitie. Lees meer .....

 

Pixelfarming op landgoed Velhorst

Tijdens de winterlezing hebben we al een tipje van de sluier gelicht, komend teeltseizoen gaan we starten met PIXELFARMING. Maar wat houdt dit nu precies in?

Op landgoed Velhorst is één van de doelstellingen het verhogen van de biodiversiteit. Dit doen we door de aanleg van bloemrijke akkerranden, gewasdiversificatie en strokenteelt. Om te zien of deze manier van bedrijfsvoering effect heeft op verhoging van de biodiversiteit, monitoren we elk jaar een aantal onderdelen. Het monitoren gebeurt in samenwerking met onder andere Naturalis/ EIS kenniscentrum (wilde bijen, nachtvlinders, vegetatie), de vogelwerkgroep (akkervogels) en bodemleven (studenten Aeres Hogeschool). We gaan nu een stap verder met PIXELFARMING. 

Voorinschrijving voor het pachten van de pixels start vanaf heden. Leden van de Vrienden van Velhorst krijgen voorrang bij de keuze van de verschillende pixels met gewassen. Lees meer .....

 

29.6
791
29
3.214.184.223