Terug naar Nieuwsbrief / Archief

04.03.2019
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst maart 2019

20 Februari j.l. was de informatiebijeenkomst over onze plannen op Landgoed Velhorst in het dorpshuis Ons Huis Almen in Almen. De opkomst was overweldigend. Er moest een tweede zaal geopend worden waar bezoekers de presentatie interactief konden volgen.

We willen alle belangstellenden bedanken voor hun komst en enthousiasme. Lees meer in de blog .....

Eerste gewas op Velhorst gezaaid

2 Maart j.l. is het eerste gewas gezaaid op Landgoed Velhorst, zomertriticale met veldbonen. Voor onze dieren gaan we eigen krachtvoereiwit telen. De veldbonen binden stikstof en dragen daardoor bij aan de bodemvruchtbaarheid. De triticale zorgt voor onkruidonderdrukking. Kijk op Facebook voor het filmpje over het zaaien.

Recept voor snelle pasta met palmkool

Cavalo Nero of palmkool is een typische wintergroente en heerlijke om gebruiken in pasta gerechten. We hebben palmkool gebruikt voor snelle en heerlijke pasta. Eet smakelijk!

Het recept staat op de website. 

Seizoenswandeling 4 mei 

4 Mei a.s. is de eerste seizoenswandeling (van 14.00 tot 16.00) voor de Vrienden van Velhorst. Als lid van Vrienden van Velhorst kun je met je gezin deelnemen aan de educatieve seizoenswandelingen. Tijdens deze wandelingen krijg je uitleg over de teelt, de werkzaamheden op het bedrijf, de onderzoeken die verricht worden en nog veel meer. Tevens nodigen wij tijdens deze wandelingen een gastspreker uit die iets gaat vertellen over bijvoorbeeld de natuur, de geschiedenis van het landgoed of over de bereiding van de producten van Velhorst.

Wil je deelnemen aan de wandeling, meld je dan aan voor de voorjaarswandeling

Lidmaatschap Vrienden van Velhorst

Wij dragen bij aan gezond voedsel en een gezonde bodem op Landgoed Velhorst, voor nu én in de toekomst! Jij kunt hier ook aan bijdragen door lid te worden van Vrienden van Velhorst. 

Het lidmaatschap kost 25 euro per jaar. Als lid krijg je:

* Educatieve seizoenswandelingen (deelname per gezin)

* Verrassende recepten met producten Velhorst

* 10% korting op online bestelling van producten van Velhorst

Meld je aan en wordt lid van de Vrienden van Velhorst. 

 

15.9
794
29
3.214.184.223