Terug naar Nieuwsbrief / Archief
19.08.2019
Biologisch lamsvlees van Landgoed Velhorst
Biologisch lamsvlees van Landgoed Velhorst
Vanaf heden hebben we biologisch lamsvlees van onze Noordhollander lammeren. Dit lamsvlees is bijzonder mals en smaakvol.
Het lamsvlees is verwerkt door biologische slagerij Heinen in Zelhem. In hun werkwijze zorgen ze voor het welzijn van de dieren in een stressvrij proces. De dieren worden een dag van te voren aangevoerd en verblijven in de stallen van Heinen waar ze verzorgd worden.
Biologisch lamsvlees uit Lochem
We verkopen het volgende lamsvlees. Het lamsvlees is vacuüm verpakt en diep gevroren.
Lamsbout met been
Lamsbout zonder been Lamskotelet
Lamskotelet met been
Lamslever
Lamsrollade
Lamsschouder
Lamsshoarma
Lamsstoofvlees
Lamszadel
Je kunt het lamsvlees bestellen via onze webwinkel. Heb je andere wensen op het gebied van lamsvlees, laat het ons weten. We kunnen lamsvlees op maat leveren of een pakket voor je samenstellen.
Als lid van Vrienden van Velhorst krijg je 10% korting op de producten van Landgoed Velhorst.
Lamskoteletten met rode kool en Vitabella's
Vanochtend hebben we de eerste rode kool van Landgoed Velhorst geoogst. De rode kool hebben we gegeten met appels uit eigen boomgaard, lamskoteletten en Vitabella aardappelen.
Recept - 2 personen
Snijd een rode kool door midden en rasp een helft van de rode kool. Doe de rode kool samen met een gesneden appel, laurierblaadje en kaneelstokje in een pan. Voeg eventueel wat zout en peper toe. Breng de rode kool met wat water aan de kook en laat het op laag voer gaar worden (ca. 45 minuten).
Was de aardappelen met schil met een schuursponsje schoon. Snijd de aardappelen in partjes en leg ze op bakpapier in de oven. Strooi kruiden naar smaak over de aardappelen en sprenkel er wat olie overeen heen. Bak de aardappelen bruin in ca. 45 minuten op 200 graden. Keer de aardappelen halverwege.
Bak de lamskoteletten om en om in koolzaadolie met knoflook en rozemarijn. Eet smakelijk.