Nieuws » Recepten van velhorst

Recept lamskoteletten met rode kool en Vitabella

Vanochtend hebben we de eerste rode kool van Landgoed Velhorst geoogst. De rode kool hebben we gegeten met appels uit eigen boomgaard, biologische lamskoteletten en Vitabella aardappelen van Landgoed Velhorst. Het recept staat op de website.

Recept lamskoteletten met rode kool en Vitabella aardappelen – 2 personen

Vanochtend hebben we de eerste rode kool van Landgoed Velhorst geoogst. De rode kool hebben we gegeten met appels uit eigen boomgaard, lamskoteletten en Vitabella aardappelen.

Snijd een rode kool door midden en rasp de helft van de rode kool. Doe de rode kool samen met een gesneden appel, laurierblaadje en kaneelstokje in een pan. Voeg eventueel wat zout en peper toe. Breng de rode kool met wat water aan de kook en laat het op laag voer gaar worden (ca. 45 minuten).

Was de aardappelen met schil met een schuursponsje schoon. Snijd de aardappelen in partjes en leg ze op bakpapier in de oven. Strooi kruiden naar smaak over de aardappelen en sprenkel er wat olie overeen heen. Bak de aardappelen bruin in ca. 45 minuten op 200 graden. Keer de aardappelen halverwege.

Bak de lamskoteletten om en om in koolzaadolie met knoflook en rozemarijn. Eet smakelijk.

Winny van Buuren

Plaats hier je reactie!

39.7
1133
36
35.174.62.162