Nieuws » Vrienden van velhorst

Seizoenswandeling Velhorst: beheer kruidenrijke graslanden en aardappelteelt

Tijdens de zomerwandeling kregen de Vrienden van Velhorst uitleg over het beheer van de kruidenrijke graslanden op Landgoed Velhorst, de historie van de aardappel en aardappelveredeling.

Uitleg over beheer kruidenrijke graslanden en aardappelteelt

De opkomst voor de seizoenswandeling was groot. Bijna 40 leden namen deel aan de de educatieve zomerwandeling. De Vrienden van Velhorst kregen uitleg over het beheer van de kruidenrijke graslanden op Landgoed Velhorst (Lochem), de historie van de aardappel en aardappelveredeling. 

Gastspreker: expert op het gebied van aardappelveredeling 

Jacob Eising, een expert op het gebied van aardappelveredeling vertelde vol passie over het ontstaan van de aardappel. Hij legde aan de hand van het aardappel kweek programma op Landgoed Velhorst uit hoe aardappelverdeling werkt.

Kuidenrijke en bloemrijke graslanden op Landgoed Velhorst

Tijdens de wandeling op Landgoed zijn de Vrienden van Velhorst meegenomen naar de vistrap bij de Berkel waar de Noordhollanders grazen. Daar legde Arjen van Buuren uit wat het belang van kruidenrijke en bloemrijke graslanden in combinatie met extensieve veeteelt en lage bemesting. 

Testen biologische aardappelen kweekprogramma Velhorst

Na afloop van de tweede wandeling was er de mogelijkheid om een zakje biologische aardappels vanuit het kweekprogramma van Arjen van Buuren mee te nemen om te testen. Deze aardappels kunnen potentiƫle nieuwe rassen zijn en daarom vroegen wij de leden om de aardappels te testen op onder andere smaak en kooktype. Was je als lid niet in de gelegenheid om erbij te zijn en wil je ook aardappels testen laat het ons dan weten, dan zorgen wij ervoor dat je een zakje aardappels vanuit het kweekprogramma ontvangt.

Winny van Buuren

Plaats hier je reactie!

46.8
1137
36
44.192.94.177