Nieuws » Seizoenswandelingen van velhorst

Winterlezing Vrienden van Velhorst

26 Januari a.s. organiseren we een winterlezing. Deze lezing staat in het teken van voedsel, (h)eerlijk eten en voedingswaarde. Tijdens de lezing vertelt gastspreker Lyanne de Schrijver o.a. over de voedingswaarde van onze producten.

Winterlezing Vrienden van Velhorst

26 Januari a.s. is een "winterlezing" gepland voor de leden van de Vrienden van Velhorst. De lezing staat in het teken van voedsel en voedingswaarde. Tijdens deze lezing willen we graag van onze leden weten welke groenten we komende jaar in het teeltplan moeten opnemen en hebben we een gastspreker die vertelt over de voedingswaarde van onze producten en serveren we lekkere hapjes van producten van landgoed Velhorst. 

Aanmelden voor winterlezing

De lezing wordt gehouden in Almen tussen 13.00 en 16.00 uur. Leden kunnen zich aanmelden via de website. Na aanmelding ontvang je meer informatie over de locatie en het exacte tijdstip.

Gastspreker "Je NatuurWeet t!"

Onze gastspreker is Lyanne de Schrijver: "Met ‘de ingrediënten’,  voedingskundige Wageningen Universiteit, klassiek homeopaat, docent biologie en integraal leefstijl- en vitaliteitscoach wil  ik invulling geven aan mijn missie: Een positieve bijdrage leveren aan welzijn, groei, ontwikkeling en bewustwordingsprocessen van mensen, ten behoeve van  een liefde- en respectvolle samen-leving van mens, dier en natuur/ de aarde

Ik ben werkzaam geweest in reguliere en complementaire werkvelden met betrekking tot mens en gezondheid; ik had werk in de geneesmiddelen branche en samenlopend met een persoonlijke ervaring op het gebied van ziekte ( en gezondheid)  sloeg ik een andere weg in. Namelijk die van klassiek homeopaat en daarmee een holistische benadering van ziekte. Een benadering, met aandacht voor de oorzaak van de ziekte én voor  álle aspecten van  het mens-zijn. Ook als  integraal  leefstijl-en vitaliteitscoach richt ik mij op het verbeteren van gezondheid , met oog voor ‘hart, hoofd en lichaam’.

In dat studie- en werkveld kreeg ik bevestiging voor mijn overtuiging dat álles en iedereen  met elkaar samenhangt en verbonden is. En dat een verandering ergens op een plek, in een  mens, in een dier,  in ( de ) aarde, leidt tot veranderingen op een andere plaats. Soms is het te voorspellen waar die verandering zal optreden, maar vaker  wordt duidelijk dat wij zo weinig ‘weten’ en dat door ons aangebrachte veranderingen onvoorziene gevolgen kunnen hebben.

Maar wat kan ons dan de weg wijzen  naar antwoorden  op de uitdagingen van vandaag de dag?

De Natuur! De  natuur zoekt naar én vindt  al meer dan 3, 8 miljard jaar  de meest duurzame efficiënte oplossingen voor de meest uiteenlopende ingewikkelde vraagstukken… En als we kijken naar de oplossingen van de natuur, dan lijken de vraagstukken ineens niet zo ingewikkeld  meer. 

Dus bij het benaderen van ziekte en gezondheid en  welzijn van mens, dier en aarde mogen we lessen leren  uit wat de natuur ons laat zien.  Onze natuur laat zien hoe we kunnen, mogen of moeten leven , op weg naar balans. Gezondheid betekent ‘in balans zijn’ of in staat zijn disbalans op te heffen. Disbalans laat zich zien in ( ziekte)symptomen. Symptomen , in de breedste zin van het woord zijn wegwijzers… gaat er iets fout.. dan mag je een andere weg in slaan.. ze laten zien waar we mogen bijsturen.

Met zelfinzicht opgedaan door persoonlijke levenservaring ten aanzien van ziekte én gezondheid én een blik op  inzichten die de natuur ons verschaft, neem ik u graag mee op een ‘tocht’ door de geschiedenis van de leefstijl- en voeding van de mens en de gevolgen daarvan. Ik hoop dat u na afloop van deze ‘tocht’ in staat bent nóg bewuster ,  leefstijl –en voedingskeuzes kunt maken die het best passend zijn bij uw natuur!"    

 

Voor meer informatie: lyannedeschrijver@gmail.com

 

Winny van Buuren

Plaats hier je reactie!

67.1
1144
36
100.28.132.102