Nieuws » Producten van velhorst

Tweedaagse training broodbakken door Piet Smit 6 en 7 mei 2024

6 en 7 mei gaan we op Landgoed Velhorst aan de slag met ambachtelijk bakker Piet Smit. Piet is een zeer ervaren bio/ambachtelijk bakker die zijn sporen verdiende als bakkerszoon bij Bakkerij Driekant in Zutphen

Tweedaagse “Ambachtelijk brood bakken” met Piet Smit

Aan de slag op Landgoed Velhorst met ambachtelijk bakker Piet Smit. Zuurdesembrood bakken van oude, onbespoten, volkoren granen is op zich niet moeilijk. Maar je moet wel de kneepjes van het vak kennen. We gaan brood (en crackers) bakken van de granen van Landgoed Velhorst. Samen kneden, bakken, proeven, eten, genieten en daarna thuis aan de slag! 

Waarom zou je je eigen brood bakken?

Omdat je weet dat een lange bereidingstijd veel gezonder voor je is? Omdat je veel meer variatie in je brood(crackers) wilt dan de veelgebruikte tarwe? Omdat je bloedsuikerspiegel en gewicht voor jou een issue zijn? Omdat je veel meer oude granen van Nederlandse bodem wilt eten? Omdat je de geur van zelfgebakken brood/crackers in je huis wilt ruiken? Gewoonweg op een ambachtelijk manier brood wilt leren bakken? Omdat je wilt overschakelen op brood met volop vezels en voedingswaarde? Omdat je beseft dat zelf bakken tot veel betaalbaarder brood leidt? Omdat je weet en/of voelt dat zuurdesembrood je beter bekomt?

Als je op veel vragen "JA" zegt, dan ben je van harte welkom op deze 2-daagse 'Brood bakken training met Piet Smit’ waarin wij je leren en inspireren om ‘baas in eigen oven & buik te worden’.

Voor wie?

Het maakt niet uit of je beginnend of ervaren thuisbakker bent.  Ook voor mensen die al jaren broodbakken kan het leerzaam zijn, als zij bijvoorbeeld tegen problemen aanlopen thuis zoals te harde korsten of deeg dat teveel of juist helemaal niet wil rijzen.

Tevens komen de mensen, die ervan overtuigd zijn dat we met mes en vork een groot verschil kunnen maken voor de gezondheid van onszelf, degenen die aan onze zorg zijn toevertrouwd en voor de aarde, volop aan hun trekken.

Bovendien vind je het leuk om 2 dagen flink aan de slag te gaan op het landgoed Velhorst en in de natuur.

Praktische informatie

Datum: 6 en 7 mei op Landgoed Velhorst. Je kunt overigens deze tweedaagse training met bakker Piet ook op 10 en 11  mei doen op bij Rineke Dinkinga in Sellingen (zie deze link).

Locatie: Landgoed Velhorst, Velhorst 6, 7241TB Lochem

Kosten: 339,00 per persoon

Inbegrepen: koffie, thee, hapjes, drankjes, 2 x lunch, 1 x ontbijt, 2 dagen training van Piet Smit. Je gaat naar huis met vijf Achterhoekse graanproducten. En (als je het nog niet opgegeten hebt) je eigen ‘brood- en cracker oogst’

Exclusief: overnachtingen. Na ontvangst van je betaling is je deelname pas gegarandeerd.

Annulering: kan kosteloos tot 14 dagen voor de training. Daarna zijn we genoodzaakt de kosten in rekening te brengen. Mochten wettelijke regelingen de training onmogelijk maken dan krijgt u uiteraard z.s.m. uw geld terug.

Het maximaal aantal deelnemers is 12. Bij minder dan 10 deelnemers wordt de training geannuleerd.

Speciale dieetwensen? Deze honoreren wij graag, mits je deze 14 dagen van tevoren aan ons hebt doorgegeven. Let op: in deze training worden glutenhoudende granen gebruikt. Mag/wilt u geen gluten eten dan is deze training voor u niet aan te raden.

Slecht weer? We houden de groepen opzettelijk klein (maximaal 12 personen) zodat we bij onverhoopt slecht weer naar binnen kunnen. Maar in principe is het dus buiten: houd rekening met je kleding (vooral meerdere laagjes) en je schoeisel.

 

Aanmelden kan via de webwinkel

Trainer Piet Smit

Zeer ervaren bio/ambachtelijk bakker die zijn sporen verdiende als bakkerszoon bij Bakkerij Driekant in Zutphen. Onder begeleiding van hem ga je deze dagen zelf aan de slag met (zuurdesem)deeg. Je leert alles over de basistechnieken van het broodbakken. Je krijgt uitleg over de gebruikte grondstoffen, je eigen desemstarter maken, bak- en rijstijden, zout (wel of niet) en temperatuur. En hoe gebruik je de verschillende graansoorten? 

Globale indeling van deze 2 dagen

MAANDAG 10 uur: ontvangst met koffie/thee en iets lekkers op Landgoed Velhorst

10.30- 11.30 uur: Wandeling met Winny over het landgoed waar zij vertelt over hun missie 'Gezonde bodem en goed voedsel' en hoe zij hun granen en andere gewassen telen.

11.30 – 12.30 introductie MOOI brood bakken met Piet Smit

12.30 – 13.30:  lunch

Tijdens deze duurzame, lokale, overheerlijke, voedzame en uitgebreide lunch, vooral met ingrediënten van Landgoed Velhorst hoor je van alles over de ingredienten en de waarde voor de gezondheid van mens, dier en de natuur.

13.45 - 17.00 uur : De voorbereidingen om brood te bakken met Piet.(Theorie en praktijk)

 

DINSDAG 9.00 uur Ontbijt met Winny

Ontbijten: samen ontbijten met de biologische producten van Landgoed Velhorst en lokale boeren en producenten. Tijdens het ontbijt zal Winny meer vertellen over het produceren van gezond lokaal voedsel in een korte keten. 

10.00 – 12.30 uur: brood bakken met Piet (theorie en praktijk)

12.30 uur -13.30 uur: Lunch

13.30 uur – 15.30 uur : Wat je écht nog moet weten over brood bakken. 

15.30 – 16.15 uur Tips van Piet + vragen uurtje:

16.15 uur Einde programma en geïnspireerd huiswaarts met je ‘brood en cracker oogst’

Overnachten? 

Wil je nog van langer genieten in de Achterhoek? Op Achterhoek Toerisme kun je diverse mogelijkheden vinden. 

Winny van Buuren

Plaats hier je reactie!

57.9
1165
36
100.28.132.102