Nieuws » Recepten van velhorst

Snelle savooiekool uit de wok

Heerlijk recept met biologische savooiekool van Landgoed Velhorst

Savooiekool uit de wok

Savooiekool wordt ook wel groene kool genoemd en herken je aan zijn donkergroene buitenbladeren met lichtgroene kern. De bladeren zijn bobbelig met stevige nerven. De kool heeft een echte koolsmaak maar wel op een prettige manier. Savooiekool kun je 1 Ć  2 weken goed bewaren in de groentelade of in een koele kelder. Je kunt de kool bestellen via de webwinkel.

Ingrediƫnten

  • 1/2 Savooiekool
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 2 teentjes knoflook
  • Roop pepertje
  • 1,5 eetlepel Ketjap
  • eventueel wat zout

Bereidingswijze

  • Snijd de savooiekool door de helft en dan vervolgens in reepjes. Snijd het vervolgens nog een keer door de midden.
  • Pers de knoflook en snijd het pepertje fijn.
  • Doe de koolzaadolie in de wok en laat deze warm worden. Voeg de knoflook en peper toe en vervolgens de savooiekool.
  • Houd de savooiekool in beweging om te voorkomen dat het bruin wordt.
  • Wok de kool tot je gewenste gaarheid.
  • Voeg dan de sojasaus en ketjap toe. Proef het en breng het indien nodig op smaak met zout.

Eet smakelijk.

Winny van Buuren

Plaats hier je reactie!

155.9
1136
36
3.15.143.181