Nieuws » Recepten van velhorst

Risotto van parelrogge van Landgoed Velhorst

Recept voor risotto met biologische parelrogge en koolzaadolie van Landgoed Velhorst. Parelrogge is niet alleen heel lekker, maar ook voedzaam door de vezels en goed voor de darmen.

Ingredienten 

  • koolzaadolie (zie webwinkel)
  • 250 g parelrogge (zie webwinkel)
  • 1 winterpeen (of twee waspenen), in kleine blokjes gesneden
  • 1 dunne prei, is fijne ringen gesneden
  • 1 stuk wortelpeterselie, in kleine blokjes gesneden (indien beschikbaar, anders weg laten)
  • halve bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
  • half rood vers pepertje, ontpit en gesnipperd
  • paar teentjes knoflook, gesnipperd
  • twee sjalotjes (of één gewone ui), gesnipperd
  • 1 groentebouillonblokje
  • paar laurierblaadjes
  • paar takjes verse tijm, alleen de blaadjes gebruiken. Gedroogde tijm kan ook
  • paar takjes verse rozemarijn, alleen de blaadjes gebruiken; gedroogde rozemarijn kan ook
  • bosje verse bladpeterselie, fijn gesneden
  • 200 g tomatenpuree
  • zwarte peper uit de molen
  • pan met dikke bodem

Bereidswijze

  • Los het bouillonblokje op in 1 liter heet water
  • Doe een flinke scheut koolzaadolie in de pan en fruit de sjalotten, knoflook, pepertje, laurierblaadjes, tijm en rozemarijn een beetje aan
  • Voeg de parelrogge toe en roer een paar minuten lang constant door
  • Voeg een halve liter bouillonwater toe, alsook de groentes, behalve de bladpeterselie
  • Deksel op de pan en op midden hoog vuur een kwartiertje laten pruttelen. Af en toe kijken en doorroeren en indien nodig bouillonwater toevoegen. De rogge slurpt water op
  • Nu de tomatenpuree en de bladpeterselie toevoegen en nog 5 tot 10 minuten door laten pruttelen. Indien nodig weer water toevoegen. het geheel mag smeuïg zijn
  • Op smaak brengen met peper uit de molen

Eet smakelijk!

 

Winny van Buuren

Plaats hier je reactie!

69.7
1162
36
44.192.26.60