Nieuws » Recepten van velhorst

Recept Indonesische rendang met biologische spitskool

Recept voor vegetarische Indonesische rendang met biologische spitskool en peterselie van Landgoed Velhorst. Je kunt de biologische spitskool en andere producten bestellen bij onze webshop of kopen bij de Superrr in Almen.

Recept Indonesische rendang met biologische spitskool

Ingrediënten - 4 personen

  • 1 verse spitskool
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 4 cm verse gember
  • Bosje peterselie
  • 1 el sambal
  • 75 g ongezouten cashewnoten
  • 2 el olie
  • 400 ml kokosmelk
  • 1½ groentebouillontablet
  • 1 limoen of citroen
  • 300 g champignons

Bereidingswijze

  • Pel de sjalotjes en knoflook, snijd ze fijn en fruit ze op half laag vuur in de olie.
  • Schil de gember, snijd in stukjes en voeg ze samen met de sambal toe aan de uien en knoflook.
  • Laat het geheel ca. 5 minuten pruttelen.
  • Voeg de kokosmelk toe en verkruimel de bouillontabletten erboven.
  • Snijd de stengels sereh een paar keer in de lengte in en leg in de saus.
  • Rasp de schil van de limoen of citroen en voeg dit toe aan de saus.
  • Laat de rendangsaus een half uur zachtjes koken zonder deksel op de pan en roer regelmatig.
  • Snijd ondertussen de spitskool in kwarten, snijd de harde kern eruit en snijd de kool in repen.
  • Snijd de grotere champignons in stukken. Verhit de olie in een wok en roerbak de spitskool en paddenstoelen 5 min.
  • Voeg dan toe aan de rendangsaus en laat nog 10 min. zachtjes koken.
  • Voeg als laatste de cashewnoten en fijngehakte peterselie toe.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Lekker met biologische zilvervliesrijst. Eet smakelijk.

Je kunt de biologische spitskool en andere producten bestellen bij onze webshop of kopen bij de Superrr in Almen.

Winny van Buuren

Plaats hier je reactie!

49.5
1136
36
18.97.14.84