Nieuws » Vrienden van velhorst

Onderzoeksstage nieuwe gewassen op Velhorst

Ivar van Dorst, student bij de HAS Hogeschool, volgt de studie International Food & agribusiness: gedurende mijn onderzoeksstage houd ik me bezig met het implementeren van een aantal nieuwe gewassen op landgoed Velhorst.

Onderzoeksstage nieuwe gewassen op Velhorst

Stagiair:               Ivar van Dorst
School:                HAS Hogeschool
Leerjaar:             3
Studie:                International Food & agribusiness
Periode:              Februari t/m Juni

 

Gedurende mijn onderzoeksstage houd ik me bezig met het implementeren van een aantal nieuwe gewassen op landgoed Velhorst. De focus hierbij ligt vooral op de wat ongewonere gewassen in Nederland. Hier onder zie je drie gewassen die al zijn ontkiemd op de akkers van Velhorst. Een gewas zoals linzen wordt normaal in landen ver buiten Nederland geteeld, denk aan Ethiopië, Canada, India of Oekraïne. In Nederland was het vooralsnog wat te koud en te nat voor dit gewas, maar met de droge zomers van afgelopen jaren en zelfs de droogte op dit moment, zou het zomaar kunnen dat linzen en vergelijkbare gewassen binnenkort prima in Nederland geoogst kunnen worden. Hiervoor kijken we naar welk specifiek ras het beste binnen ons klimaat past.

Nieuwe gewassen in strokenteelt

Zowel de linzen als het lijnzaad telen we in strokenteelt. En van de quinoa hebben we uit enthousiasme gelijk een grote akker ingezaaid. Maar naast deze drie gewassen, blijven we nieuwe gewassen proberen en monitoren we deze gewassen gedurende het groeiseizoen. Zo telen we een breed assortiment bij jou in de buurt. 

Wilt u meer weten of op de hoogte blijven, houd dan onze socials in de gaten of meld u aan voor de nieuwsbrief.

Winny van Buuren

Plaats hier je reactie!

62.9
1136
36
44.192.94.177