Nieuws » Vrienden van velhorst

Gastlessen Duurzaamheid en Innovatie Zone College

Winny van Buuren mocht twee gastlessen geven voor het MBO Duurzaamheid in beroep en het MBO Inspelen op Innovaties. De praktijk voorbeelden op Landgoed Velhorst waren een mooie inspiratiebron voor deze lessen.

MBO Duurzaamheid in beroep

Het accent tijdens deze les lag op duurzame voeding en bodemverbetering. De studenten zijn meegenomen in de keten van Landgoed Velhorst; deze keten begint bij de bodem en eindigt op jouw bord. Naast duurzame voeding is ook duurzame verdienmodellen en het verlagen van onze ecologische voetafdruk besproken. 

MBO Inspelen op Innovaties

Bij deze les lag het accent op duurzame innovaties die op Landgoed Velhorst toegepast worden. De productie van gezond voedsel begint bij de bodem. We willen de passende - technische - oplossingen inzetten om de bodem gezond te houden. Voor het ontwikkelen en toepassen van nieuwe middelen werken we nauw samen met bedrijven zoals Agurotech en Pixelfarming Robotics. 

Het Zone-college plant 2 bomen in Nederland en Madagaskar als dank voor de bijdrage aan de lessen Duurzaamheid en Innovatie. 

Winny van Buuren

Plaats hier je reactie!

30.9
1136
36
44.192.94.177