Nieuws » Vrienden van velhorst

Evaluatie pixelfarming Landgoed Velhorst 2020

Samen met de pachters is het experiment geëvalueerd. De feedback van de pachters wordt meegenomen in de opzet voor pixelfarming dit jaar. We bedanken alle pachters voor hun bijdrage aan dit experiment.

Evaluatie pixelfarming Landgoed Velhorst 2020

Afgelopen jaar zijn we gestart met pixelfarming op Landgoed Velhorst. Dit was een experiment samen met WUR en PixelfarmingRobotics. De resultaten van het onderzoek door de WUR volgt binnenkort.

In totaal hebben 145 pachters één of meerdere pixels gepacht. We hebben aan de pachters gevraagd of zij hun ervaring met dit experiment met ons willen delen. In totaal hebben 82 van 145 pachters meegewerkt aan de evaluatie.

De feedback van de pachters nemen we mee in de opzet voor pixelfarming dit jaar. Via onze nieuwsbrief en social media communiceren we hier binnenkort over.

We willen alle pachters bedanken voor hun bijdrage aan dit experiment en het invullen van de enquête.

 

 

  • 84,1% van de respondenten was (zeer) tevreden over de communicatie: voldoende informatie via e-mail, nieuwsbrief en social media, flexilbiteit in ophaal moment oogst.
  • 15,9% van de respondenten was (zeer) ontevreden: te weinig informatie over de (mislukte) oogst, tussentijdse updates, meer meenemen in het verhaal, pachters meer betrekken.
  • Tip: aparte nieuwsbrief voor de pixelpachters, pachters meer betrekken.

 

  • 67% van de respondenten was (zeer) tevreden: duidelijk dat opbrengst niet het primaire doel was, doel was support van het experiment niet de opbrengst.
  • 33% van de respondenten was (zeer) ontevreden: geen opbrengst, wel alternatief aangeboden en goudsbloemen, (te) weinig opbrengst uit pixel, verwachting over opbrengst vooraf niet duidelijk gecommuniceerd.
  • Tip: vooraf duidelijk commniceren hoeveel gewassen per pixel geplant worden.

 

  • 80,5% van de respondenten was (zeer) tevreden: lekker, soms te groot maar steeds mooi en vers, prachtige gewassen, enorme kolen.
  • 19,5% van de respondenten was (zeer) ontevreden: houdbaarheid product, kolen waren aan de binnenkant verrot, geen gewassen ontvangen, geen gewassen opgehaald.
  • Tip: producten telen die langer houdbaar zijn.

 

Winny van Buuren

Plaats hier je reactie!

52.0
1138
36
44.192.94.177