Nieuws » Vrienden van velhorst

Dag van de Lakenvelder

7 September a.s. is de dag van de Lakenvelder. Op deze dag kun je onze Lakenvelders bewonderen op Landgoed Velhorst van Natuurmonumenten. Deel je mooiste foto van de Lakenvelders met ons en maak kans je een jaar lang gratis lidmaatschap.

Dag van de Lakenvelder op Landgoed Velhorst

7 September a.s. is de dag van de Lakenvelder. Op deze dag kun je onze Lakenvelders bewonderen op Landgoed Velhorst van Natuurmonumenten. We hebben 7 Lakenvelders waarvan een vaars kalfje dat 2 maanden geleden geboren is op Landgoed Velhorst. 

De Lakenvelder

De Lakenvelder is een zeer oud Nederlands runderras. In de Middeleeuwen werden ze reeds op schilderijen vastgelegd, wat later ook in boeken en andere geschriften. Omdat ze vroeger voornamelijk in het bezit waren van de adel kregen ze de benaming kasteel- of parkrund. Het Lakenvelder rund kenmerkt zich door een witte band (het zogenaamde laken) rond de middenhand van het rund, dus tussen schouder en heup. De voor- en achterhand zijn zwart of rood van kleur. Er mogen geen witte aftekeningen voor komen aan kop en ledematen. De runderen zijn fijn gebouwd rund en veelal ook kleiner van stuk dan de andere Nederlandse veerassen. De dieren hebben een sprekende kop met vluchtige horens, een dunne huid met een fijne beharing en een gepigmenteerde tong. Ze worden vooral gehouden als zoogkoeien en voor de vleesproductie.

Gratis lidmaatschap Vrienden van Velhorst

Wil je kans maken op jaar lang gratis lidmaatschap van de Vrienden van Velhorst, mail dan jouw mooiste foto van onze Lakenvelders naar info@landgoedvelhorst.nl

Parkeren op Velhorst

Kom zoveel mogelijk met de fiets of lopend. We willen graag de rust bewaren op Landgoed Velhorst. Kom je met de auto, dan kun je parkeren op 2 parkeerplaatsen aan de Lage Lochemse weg (zie onderstaande kaart). Vanaf deze parkeerplaats is het 5 minuten lopen naar Velhorst 3.

Winny van Buuren

Plaats hier je reactie!

52.1
1135
36
44.192.94.177