Nieuws » Producten van velhorst

Biologisch lijnzaad van Landgoed Velhorst

Nieuw in het assortiment: biologisch lijnzaad van Landgoed Velhorst. Lees in de blog waarom lijnzaad zo gezond is.

Biologisch lijnzaad van Landgoed Velhorst

Afgelopen zomer hebben we een aantal nieuwe gewassen geteeld. Lijnzaad is daar één van. Het bevat niet alleen vitamine B1 en B2 en mineralen, maar ook gezonde vetten (o.a. Omega-3, Omega-6 en Omega-9), eiwitten (25% van elk zaadje bestaat uit eiwit) en vezels (33 gram per 100 gram lijnzaad). 

1. Afvallen met lijnzaad

Lijnzaad kan gewichtsverlies stimuleren. Enerzijds zitten er veel vezels in lijnzaad, die ervoor zorgen dat je minder snel honger krijgt. Zo blijft je hand mooi uit de koekjestrommel. Anderzijds is lijnzaad gezond, omdat de Omega-3 vetzuren je vetverbranding stimuleren. Kortom: je eet minder en verbrandt meer. Een perfecte combinatie! 

2. Goed voor de spijsvertering

Lijnzaad maakt je darmen schoon: het beschermt het spijsverteringskanaal door afvalstoffen te verwijderen. Hierdoor wordt de spijsvertering gestimuleerd en wordt deze sneller en beter. 

3. Helpt tegen lusteloosheid

Voel je je een beetje down, moe en lusteloos? Eet dagelijks 2 tot 3 lepels lijnzaad en je voelt je snel beter. Dit komt doordat lijnzaad docosahexaeenzuur (DHA) bevat. Deze stof is essentieel voor een goede werking en vorming van hersencellen. Uit cijfers blijkt dat zo’n 85% van onze bevolking te weinig docosahexaeenzuur binnenkrijgt.

4. Gezonde hart- en bloedvaten

Omega-vetzuren in lijnzaad helpen tegen een hoge bloeddruk, beschermen tegen hartritmestoornissen, stabiliseren het cholesterolgehalte en zorgen ervoor dat het bloed gezond blijft.

5. Versterkt het immuunsysteem

Heb je een lage weerstand? Dan is de kans groter dat je ziek wordt. Juist dan is het belangrijk je weerstand te verhogen. Tip: eet lijnzaad! Hierin zitten lignanen en alfa-linoleenzuur die helpen het immuunsysteem te versterken.

 Voeg de lijnzaad toe aan je havermout ontbijt of een versgemaakte smoothie. Of gebruik het als ingrediënt voor in de yoghurt, kwark of salade. Eet smakelijk!

Bron: Promovendum

 

Winny van Buuren

Plaats hier je reactie!

53.8
1143
36
3.236.145.153