Terug naar Nieuwsbrief / Archief

19.01.2021
Start pixelfarming Velhorst 2021

Pixelseizoen geopend

Afgelopen jaar zijn we gestart met pixelfarming op Landgoed Velhorst. Dit was een experiment samen met WUR en PixelfarmingRobotics, welke we komend seizoen met hun voortzetten. Van dit experiment en de feedback van de pachters hebben we veel geleerd en ook ervaren dat het proces van planten en zaaien, onkruid wieden, oogsten, de administratie van de pixels en communicatie aan de pachters veel tijd in beslag neemt. Ook hebben pachters aangegeven dat ze zelf meer betrokken willen worden bij pixelfarming.

Daarom hebben we gekozen voor een andere vorm van pixelfarming dit jaar. Pachters kunnen kiezen welk(e) gewas(sen) ze in hun pixel(s) willen, planten zelf het gewas in hun pixel(s) en oogsten hun gewassen zelf op meerdere momenten.

Half februari gaan we het plantmateriaal bestellen. Bestel voor 15 februari jouw pixel(s) als je mee wilt doen met pixelfarming op Landgoed Velhorst.

Het is ook mogelijk om een pixel te sponsoren. Je kunt ook pixel met bloemen en kruiden ‘sponsoren’ voor de biodiversiteit op landgoed Velhorst. Deze pixels zijn voor de insecten en worden niet geoogst. Of pacht een pixel met groenten voor de Voedselbank in Zutphen.

Pacht je pixel(s) op landgoed Velhorst

  Dit jaar is het mogelijk om ook voor meerdere gewassen te kiezen volgens onderstaande overzicht. Op deze manier heb je meer variatie in groenten uit één pixel. Evenals vorig jaar is een hoge opbrengst per m² niet het primaire doel (zie aantal planten per pixel). De totale opbrengst van de pixel (m.u.v. de gesponsorde pixels) is voor de pachter. 

  Pachters kunnen kiezen uit drie soorten pacht:

  • Pixel(s) pachten en de gewassen zelf planten en oogsten
  • Pixel(s) sponsoren, opbrengst doneren aan de Voedselbank Zutphen; wij verzorgen het planten en oogsten van de gewassen
  • Pixel(s) met bloemen en kruiden sponsoren voor het verhogen van de biodiversiteit (géén oogst)

   

  Meer informatie over pixelfarming vind je op onze website. 

  16.4
  787
  29
  44.192.94.177