Terug naar Nieuwsbrief / Archief

15.09.2020
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst september 2020

Velhorst Blond

Met trots presenteren we Velhorst Blond. Dit frisse ongefilterde witbier is door de Stadsbrouwerij Wageningen gebrouwen van biologische durum tarwe en haver van Landgoed Velhorst. Het bier is per fles (33 cl) en in een sixpack te koop.

 

Bierproeverij

4 oktober a.s. organiseren we een bierproeverij op Landgoed Velhorst. Tijdens de proeverij serveren we een Velhorst Blond, ons witbier, worst van Lakenvelder rund en een frietje.  De kosten zijn 10 euro p.p. Deelnemers van de proeverij krijgen 10% korting op een sixpack.
Vanwege Corona plannen we op deze dag meerdere proeverijen met maximaal 20 deelnemers per keer. Wil je dit "Oktoberfeest" niet missen, meld je dan direct aan via de website.

 

Recept pompoensoep

Recept van Marjanne Simoons voor pompoensoep met biologische Nelson pompoen van Landgoed Velhorst. De Nelson pompoen kun je bestellen via onze webwinkel

 

Onderzoek pixelfarming WUR

Master of science-studenten van de WUR doen hun scriptie over de performance van de gewassen in de pixels op landgoed Velhorst. Momenteel onderzoeken ze de voedingsschade contole van de savooiekool.

 

Producten Groot Brandenborch 

Proef de rijke smaak van de biologische producten van boerderij Groot Brandenborch in Vorden. Daar wordt op kleine schaal  gemolken, zuivel verwerkt en geslacht. Een bijdrage leveren aan het wat mooier achterlaten van de wereld voor de komende generaties, dat is wat bio boer Arjan Wijnstra voor ogen heeft bij alles wat hij doet. Daarom vertelt hij graag over zijn activiteiten en geeft zo nu en dan ook lezingen.

Op zijn kleinschalig biologisch boerenbedrijf wordt gemolken, jongvee gehouden, stierkalveren ge-ost en grootgebracht voor de slacht, varkens opgefokt en kippen gehouden voor de eierproductie en het vlees. Er wordt groente en fruit gekweekt en yoghurt, hangop en kefir gemaakt. Arjan werkt met veelal traditionele technieken en regionale rassen: Roodbont Maas, Rijn, IJssel vee (MRIJ), bonte varkens en Noord-Hollandse blauwe kippen. De kalfjes blijven de eerste tijd bij hun moeders, het gehoornde melkvee loopt van voor- tot najaar in de wei. De kostbare stalmest van de dieren voedt de tuin, de weilanden en de fruitbomen. De bijen van een bevriende imker zorgen voor de bestuiving en voor honing. Zo grijpt alles in elkaar. Kom gerust eens kijken op de boerderij in het buitengebied tussen Vorden en Ruurlo, de boerderijwinkel is geopend op: maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 – 16.00 uur en op zaterdag 10.00 – 14.00 uur. De krant de Stentor besteedde afgelopen zomer aandacht aan de rauwmelkse kefir van Groot Brandenborch. Het betreffende artikel is terug te lezen via: . De pure producten van Groot Brandenborch zijn sinds afgelopen voorjaar ook te bestellen via de webwinkel van De Velhorst!

25.6
803
29
100.28.132.102