Terug naar Nieuwsbrief / Archief

14.06.2020
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst juni 2020

Afgelopen maand hebben we ons vooral bezig gehouden met pixelfarming op landgoed Velhorst. Van het met de hand zaaien en planten van de gewassen in de pixels tot het experimenten met Robot One om het onkruid te wieden in de pixels.

Robot One van Pixelfarmingrobotics

10 en 11 juni j.l. was Robot One op bezoek op landgoed Velhorst. Robot One is ontwikkeld door PixelfarmingRobotics. De eerste stap is het uittesten van de robot om onkruid te wieden tussen de pixels. De robot heeft een aantal testroutes gereden om de GPS-coördinaten op te slaan. Binnenkort komt Robot One weer terug voor de volgende testen. Het uiteindelijke doel is dat de robot ook kan planten en oogsten. 

Lees ook het artikel van RTV Oost. 

 

Opnames met een drone

Met een drone zijn opnnames gemaakt van de pixels, robot, strokenteelt op landgoed Velhorst. Binnenkort zullen we deze mooie beelden delen. 

 

Robot One bij Landgoed Velhorst | NOS | Pixelfarming Robotics

Nieuwe gewassen en oogst van Velhorst

Binnenkort verwachten we groenten en nieuwe aardappelen te kunnen oogsten van landgoed Velhorst. Door de vorst is het rooien van de nieuwe aardappelen wat vertraagd. De eerste nieuwe aardappelen zijn van het ras Triplo, een vastkokende aardappel. Eind deze week gaan de eerste courgettes uit de strokenteelt oogsten.

Samenwerking Biowinkel4u.nl

Sinds kort werken we samen met Biowinkel4you.nl. Biowinkel4you.nl is een biologische en Demeter webwinkel met werk en dagbestedingsplekken voor mensen met unieke talenten. Omkijken naar de (mede) mens, dier en milieu loopt als een groene draad door onze bedrijfsvoering. 100% verse, biologische producten + ecologisch en sociaal ondernemen = Biowinkel4you.nl! Ze verkopen o.a. biologische producten van landgoed Velhorst via hun webwinkel. Wekelijks hebben ze mooie aanbiedingen. 

Pixelfarming op landgoed Velhorst

Afgelopen weken is hard gewerkt om de gewassen te planten en te zaaien. Een aantal gewassen beginnen goed te groeien. Zodra de gewassen geoogst kunnen worden, informeren we de pachters van de betreffende pixel. 

 

Pixelfarming: je eigen stukje moestuin op de Velhorst

Henri Bruntink van de Berkelbode was ook aanwezig bij het testen van de robot in de pixels. Hij heeft een mooi artikel geschreven over pixelfarming op landgoed Velhorst. 

 

Pacht je pixel op landgoed Velhorst

We hebben nog pixels die gepacht kunnen worden. Dus wil je bijdragen aan het onderzoek naar gewascombinaties en biodiversiteit, pacht een pixel en kies je eigen gewas. Of geef een pixel cadeau. Je krijgt een digitale cadeaubon met een persoonlijke tekst en een pachtcertificaat. Aanmelden voor pixelfarming kan via de website

 

25.3
801
29
44.192.94.177