Terug naar Nieuwsbrief / Archief

08.07.2019
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst juli 2019

Samenwerking boerderijwinkel de Nieuwenburgt

Naast onze webwinkel kun je onze biologische producten ook kopen bij de biologische boerderijwinkel de Nieuwenburgt in Spankeren. Ook kunnen bestellingen via de webwinkel van de Vrienden van Velhorst afgehaald worden bij de boerderijwinkel in Spankeren. De Nieuwenburgt verkoopt o.a. zuivel, biologische kaas gemaakt van melk van hun eigen Jersey koeien en rundvlees. De openingstijden van de boerderijwinkel zijn vrijdag van 16.00 uur tot 19.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Als je voor vrijdag bestelt, kun je tijdens deze openingstijden jouw bestelling ophalen bij Kappersweg 5, 6956 CC Spankeren.

Uitslag enquête kopen en leveren producten 

Om aan de behoefte van onze klanten te voldoen, wilden we graag inzicht hebben in hun wensen m.b.t. het kopen en leveren van onze producten. Meer dan 35 mensen hebben we enquête ingevuld. Om aan deze behoefte van onze klanten te voldoen, zijn onze biologische producten nu ook verkrijgbaar bij de Superrr in Almen en kunnen bestellingen via de webwinkel opgehaald worden bij de Superrr. Om de rust te bewaren op Landgoed Velhorst hebben we bewust gekozen om geen boerderijwinkel te openen. Dank je voor het invullen van de enquête!  

Nieuwe bewoners op Landgoed Velhorst

Sinds kort hebben we een aantal nieuwe bewoners op Landgoed Velhorst. We hebben vier Bonte Bentheimers landvarkens aangeschaft voor het restvoedsel. Hiermee creëren we een gesloten kringloopsysteem. Binnenkort staan ze in een weide bij de grote akker.

Naast de varkens hebben we ook twee Lakenvelder vaarzen aangeschaft waarvan een bevallen is van een mooi kalfje. De dames zijn te bewonderen in de wei bij Velhorst 3.

Binnenkort krijgen we nog meer Lakenvelder runderen en aantal Brandrode runderen.

Onderzoek kwaliteit bodem op Landgoed Velhorst

De studenten minor vitale bodem van Aeres Hogeschool Dronten hebben een monitoringsplan uitgewerkt om de komende jaren data te verzamelen welke invloed hebben op de biodiversiteit in de bodem op Landgoed Velhorst. Afgelopen week hebben zij een opzet tot meerjarig onderzoek aan bodembewerkingstechnieken gepresenteerd op landgoed Velhorst aan de begeleidende docenten van Aeres en Natuurmonumenten. Deze opzet voor tot het meerjarig onderzoek wordt onderdeel van de minor vitale bodem van de komende jaren.

Recept Indonesische rendang met biologische spitskool

Recept voor vegetarische Indonesische rendang met biologische spitskool en peterselie van Landgoed Velhorst. Je kunt de biologische spitskool en andere producten bestellen bij onze webshop of kopen bij de Superrr in Almen. Lees hoe je het gerecht bereid op de websbite

Ook op onze Facebook-pagina publiceren we regelmatig verrassende recepten van Velhorst.

Zomerwandeling Vrienden van Velhorst

Als lid van Vrienden van Velhorst kun je met je gezin deelnemen aan de educatieve seizoenswandelingen. De zomerwandeling is gepland op 21 juli a.s. van 14.00 uur tot 16.00. Ditmaal besteden we aandacht aan twee teelten en kruidenrijke graslanden. De gastspreker is een expert op het gebied van de aardappelteelt. Aanmelden voor de zomerwandeling 21 juli a.s. kan via de website

We hopen je 21 juli a.s. persoonlijk te ontmoeten. 

28.7
813
29
100.28.132.102