Terug naar Nieuwsbrief / Archief

14.12.2020
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst december 2020

Biologische koolzaadolie - product van het jaar?

Met trots kunnen we als eerste in Nederland biologische koolzaadolie voor humaan gebruik aanbieden. De biologische koolzaadolie is verkrijgbaar in een Bak en Braad (500 ml) en een in een 3-pack met Bak en Braad, Culinair en Tafelolie (250 ml per fles).

Koolzaadolie is gezond, omdat de olie rijk is aan onverzadigde vetzuren. Koolzaadolie bevat gemiddeld negentig procent​ onverzadigde vetzuren​ en tien procent​ verzadigde vetzuren.

Koolzaad bevat van nature​ Omega 3. In Koolzaadolie vind je relatief veel alfa-linoleenzuur (ALA), een plantaardige vorm van Omega 3-vetzuur. ALA is een​ essentieel vetzuur​ dat het lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid, maar niet zelf kan aanmaken. ALA haal je daarom uit voeding. Het gebruik van koolzaadolie kan je helpen voldoende Omega 3 binnen te krijgen via voeding.

We hebben ons aangemeld voor product van het jaar bij Bionext. Binnenkort kan er gestemd worden voor de publieksprijs. We hopen natuurlijk dat je op ons stemt. 

 

Nieuwe graanproducten: quinoa en parelgerst 

Sinds kort hebben we twee nieuwe graanproducten van Landgoed Velhorst: quinoa en parelgerst

De 8 voordelen van quinoa:

1. Het zit boordevol goede stoffen

2. Het heeft een ontstekingsremmende werking

3. Bevordert spieropbouw

4. Het helpt je om af te vallen

5. Het beperkt de effecten van stress

6. Het is glutenvrij

7. Het verbetert de metabolische gezondheid

8. Het bevat veel antioxidanten

Biologische parelgerst van Landgoed Velhorst

Meesters van De Halm heeft van de gerst van landgoed Velhorst parelgerst gemaakt. Zij hebben de gerst gepolijst tot parelgerst. Gerst is een bron van magnesium, ijzer, zink, vitamine B6 en voedingsvezel. Gerst is bovendien arm aan totaal vet en verzadigde vetten en bron van eiwitten. Parelgerst is een mooi alternatief voor rijst en risotto.

 

Haantjes van Burgerboerderij de Patrijs

Bij Burgerboerderij de Patrijs uit Vorden zijn haantjes (diepgevroren) te koop. De haantjes zijn van oorsprong biologisch en gevoerd met biologisch kippenvoer van landgoed Velhorst (€ 15,- per stuk). Interesse? Stuur een mailtje naar: johannes@depatrijs.eco. Of bestel een haantje via onze webwinkel

 

Duurzaam (kerst)cadeau van landgoed Velhorst

Wil je duurzaam (kerst)cadeautje geven? Geef een cadeauverpakking met biologische koolzaadolie van Landgoed Velhorst: Bak en Braad, Culinair en Tafelolie (250 ml per fles). 

Of geef een cadeaubon voor een jaar lang lidmaatschap Vrienden van Velhorst t.w.v. 25 euro. Als lid draag je bij aan de biodiversiteit op Landgoed Velhorst en krijg je 10% korting op de producten in onze webwinkel. En kun je deelnemen aan de seizoenswandelingen (als de omstandigheden dit toelaten).

 

Gesloten tussen kerst en oud & nieuw

Afgelopen jaar was voor iedereen een bewogen jaar. Het Corona-virus heeft ons allemaal bezig gehouden en houdt ons nog steeds bezig. Mensen zijn zich steeds meer bewustzijn hoe belangrijk gezond voedsel én een gezonde bodem is. Consumenten ondersteunen lokale ondernemers door rechtstreeks te kopen bij de boer of de lokale ondernemer. Op deze manier kunnen we elkaar helpen. We hopen je als klant en/ of als lid van de Vrienden van Velhorst komend jaar weer te mogen verwelkomen. 

We wensen jou en jouw dierbaren goede gezondheid en zorg goed voor jezelf én elkaar.

Mooie feestdagen en een goed nieuwjaar. 

44.5
810
29
100.28.132.102