Terug naar Nieuwsbrief / Archief

16.10.2019
Programma najaarswandeling Landgoed Velhorst

Programma najaarswandeling Landgoed Velhorst

Zondag 27 oktober a.s. is de najaarswandeling voor de Vrienden van velhorst op Landgoed Velhorst. Naast de wandeling die Michiel Schaap van Natuurmomenten begeleidt, zal Arjen uitleg geven over de stikstofproblematiek en reiken we de aardappelen uit aan de deelnemers van de aardappeltest. De wandeling duurt van 14.00 tot ca. 17.00 uur. Wil je meewandelen, meld je dan aan via onze website

Uitreiking aardappelen aan deelnemers aardappeltest

Tijdens de vorige wandeling hebben we de leden gevraagd potentiële nieuwe rassen uit ons aardappelkweek programma te testen. We hebben verschillende reacties ontvangen. Volgens de  - niet representatieve – uitslag is de “1331” met een 9 de lekkerste aardappel en heeft de “1327” met een 6 het laagst gescoord. Als dank voor het testen van de aardappelen krijgen de deelnemers van de smaaktest 2,5 kg aardappelen. Deze aardappelen zullen we tijdens de najaarswandeling overhandigen. Ben je niet in de gelegenheid om 27 oktober a.s. de aardappelen in ontvangst te nemen, stuur dan een e-mail aan info@landgoedvelhorst.nl.

Wandeling door natuur

Michiel Schaap, ecoloog bij Natuurmonumenten is 27 oktober a.s. de gastspreker tijdens de najaarswandeling op Landgoed Velhorst. Tijdens de wandeling laat Michiel de natuur op het landgoed zien. Hopelijk zijn er tijdens de wandeling mooie herfstkleuren te zien in de bossen dus neem je camera mee! Naast zijn werk bij Natuurmonumenten is zijn grote passie natuurfotografie, wellicht kan hij jullie tijdens de wandeling hierover nog wat tips geven. Om een indruk te krijgen van deze passie kun je kijken op www.michielschaap.nl.

Uitleg over stikstofproblematiek middels praktijkvoorbeelden

Momenteel is de stikstofproblematiek zeer actueel met alle consequenties, voor onder andere de landbouw, als gevolg. De berichtgeving omtrent stikstof roept vragen op, mede doordat feiten en cijfers onjuist of misleidend worden gepresenteerd. Arjen zal tijdens de wandeling uitleg geven over de stikstofproblematiek en middels praktijkvoorbeelden aantonen wat wij op Landgoed Velhorst doen aan de emissie en depositie van stikstof.

32.2
794
29
44.192.94.177