Terug naar Nieuwsbrief / Archief

28.03.2022
Prijswijzigingen producten per 1 april

Prijswijzigingen o.b.v. eerlijke prijs

Voor al onze producten hebben we de werkelijke kostprijs opnieuw bepaald. De aanleiding hiervoor is de prijswijziging van relaties die onze gewassen verwerken tot een eindproduct, de stijgende energie- en brandstof prijzen en het toetsen van de kostprijs aan ons verdienmodel. Dit verdienmodel gaat uit van het verwaarden van producten in een korte keten en het rechtstreeks lokaal afzetten aan zakelijke partners en consumenten, waarbij zowel de zakelijke partner als de boer aan de verkoop verdienen.

Op basis van de werkelijke kosten hebben we nieuwe retail- en verkoopprijzen berekend. Voor een aantal producten, zoals de meel en bloem in kleinverpakkingen gaat de prijs licht omhoog.

Voor een aantal andere producten, zoals de pasta, gaat de prijs aanzienlijk omhoog. Dit product wordt momenteel onder de kostprijs verkocht voor de wederverkoop. Om het voor ons rendabel te maken zijn de prijzen verhoogd. In onderstaande berekening staan de huidige prijzen en de nieuwe prijzen van de speltpasta. De verkoop advies prijs is gebaseerd op 20% marge voor de wederverkoop. De consument zou voor een zak speltpasta van 300 gram nu 6,50 euro (ex BTW) moeten betalen.

De prijswijzigingen gaan per 1 april in.

51.5
779
29
3.238.112.198