Terug naar Nieuwsbrief / Archief

06.04.2021
Pixelfarming Landgoed Velhorst 6 april 2021

In de evaluatie van pixelfarming afgelopen jaar hebben pachters aangegeven dat ze zelf meer betrokken willen worden bij pixelfarming. Daarom is dit jaar gekozen voor een andere vorm van pixelfarming. Pachters kunnen kiezen welk(e) gewas(sen) ze in hun pixel(s) willen, planten zelf het gewas in hun pixel(s) en oogsten hun gewassen zelf op meerdere momenten.

 

Grond voor pixelfarming voorbereid

Pixelfarming komt dit jaar op het tweede deel van de akker (aan de linkerkant). De biggen hebben de grond alvast voorbereid. Ze hebben de wortels van de ongewenste onkruiden en de engerlingen opgegeten en de bovenste laag "geploegd". Daarna is de grond met de Eco-ploeg bewerkt zodat de organische stof boven in blijft.

 

Pixelfarming voor pachters én experiment

Naast pixelfarming voor de pachters gaan we ook weer een apart experiment doen met pixelfarming én strokenteekt in samenwerking met Pixelfarming Robotics en Wageningen Universiteit. We hopen dit jaar de plantmodule van de robot te kunnen te testen.

 

Gewassen voor de pixels zijn besteld

De gewassen voor de pixelpachters zijn besteld. Voor een optimale opbrengst gaan we de gewassen gefaseerd planten. Het plantgoed wordt op drie verschillende momenten geleverd.

Donatie pixels

Pachters hebben 32 pixels met groenten gedoneerd aan de Voedselbak Zutphen en 37 pixels met bloemen en kruiden voor de beestjes.

Planning planten gewassen

Het plantgoed wordt in week 17, 23 en 30 geleverd. In die zelfde week kun je de gewassen planten. Houd hier alvast rekening mee in de agenda. Als je zelf niet kunt, vraag dan iemand anders of zij voor je kunnen planten. Binnenkort informeren we je over de data voor het planten. 

In de bevestiging van de bestelling of in de mail heb je aangegeven welke gewassen je wilt in de pixels. Neem deze mail mee als je de gewassen komt planten. 

 

39.5
793
29
35.174.62.162