Terug naar Nieuwsbrief / Archief

10.09.2025
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst september 2025

Boekpresentatie - aftermovie

31 augustus was de boekpresentatie op Landgoed Velhorst. Arjen mocht daar voor het eerst zijn boek "Gezonde bodem, gezond voedsel, gezonde toekomst" presenteren. Maar liefst 150 mensen waren aanwezig om samen dit heugelijke feit te vieren. Het eerste boek werd uitgereikt aan Dinie en Joop van Buuren, Arjens ouders, van wie hij de liefde voor de natuur heeft meegekregen. Je kunt het boek bestellen op de website

Bijdragers boek(presentatie)

Nog steeds aan het nagenieten van de boekpresentatie. Zo mooi dat we het boek mochten delen met zoveel mensen met liefde voor een gezonde bodem en gezond voedsel. We willen iedereen bedanken voor de aanwezigheid en enthousiasme.

Een speciale dank voor alle mensen die hebben bijgedragen aan het tot stand komen van het boek en de boekpresentatie:

De uitgever: Pieter van Knippenberg van 202 Publishers

Inhoudelijk bijdrage aan het boek door experts: Erwin Grob, Harm Peter de Vries, Robert Ketelaar van Natuurmonumenten, Joëlle van den Brand en Lilia Planjyan, Jan Dirk van der Voort van Remeker, Jelmer Buijs, Rineke Dijkinga, Bénédicte Ficq, Peter Vanhoof, Ivar van Dorst, Theo Mulder, Marijn Smit

Financiële bijdrage: Udo Hassefras Hasselfras van Natuurmonumenten

Fotografie en illustraties: Dorien Wagenaar, Loreena van Buuren, Michiel Schaap, Patrick van Gemert, Bram de Raaf, Gabriela Hengeveld voor We Are The ReGeneration, Hilde Harshagen, Christina Vanhoof, Natasha Nozdrina

Experts die meegelezen hebben en feedback hebben gegeven: Franke Remerie, Rik Hidding Hiddink en Marius Monen

Recensenten die een review hebben geschreven: Jeanet Moorman, Carel de Vries, Ruud van den Berg

Verzorging van de inwendige mens: Annelies Holthaus van FoodVia, Jeroen en Lot van Bakkerij Driekant, Martijn Scharrenberg van wijnhandel Ruchties, Bob en Karen voor het verzorgen van de drankjes en hapjes

 

Landbouw en natuur samen op Landgoed Velhorst

Landbouw en natuur hand in hand? Op landgoed Velhorst laten natuurboeren en Natuurmonumenten zien hoe dat kan. Pas zeven jaar geleden begon de samenwerking. En nu al een succes voor de vogels en insecten. Boswachter Jantine Wesselink vertelt over de vruchtbare samenwerking. Lees hier het volledige verslag

Koolzaadolie van Landgoed Velhorst 

Onze koudgeperste koolzaadolie is weer verkrijgbaar in onze webwinkel. De olie is geschikt voor warme en koude gerechten. 

Dit is de eerste biologsiche koolzaadolie voor humane consumptie van Nederlandse bodem. Dit mooie product is geproduceerd in een korte keten en wordt rechtstreeks aan consumenten, lokale ondernemers en restaurants verkocht.

Koolzaadolie is gezond, omdat de olie rijk is aan onverzadigde vetzuren. Koolzaadolie bevat gemiddeld negentig procent​ onverzadigde vetzuren​ en tien procent​ verzadigde vetzuren. Koolzaad bevat van nature​ Omega 3. In Koolzaadolie vind je relatief veel alfa-linoleenzuur (ALA), een plantaardige vorm van Omega 3-vetzuur. ALA is een​ essentieel vetzuur​ dat het lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid, maar niet zelf kan aanmaken. ALA haal je daarom uit voeding. Het gebruik van koolzaadolie kan je helpen voldoende Omega 3 binnen te krijgen via voeding.