Terug naar Nieuwsbrief / Archief

24.10.2023
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst oktober 2023

Herfstwandeling op Landgoed Velhorst

Een groep van 30 enthousiaste deelnemers waren aanwezig bij de wandeling op Landgoed Velhorst. Tijdens deze wandeling hebben we de hele graanketen doorlopen. Van het zaaien van de granen, het oogsten, schonen, drogen, malen, verkopen en tot eindproduct. Om de keten zo kort mogelijk te houden worden de werkzaamheden van het zaaien tot het drogen op Landgoed Velhorst uitgevoerd. Het verwerken van de granen wordt zo veel mogelijk lokaal gedaan. Samenwerken met ketenpartijen die een zelfde visie hebben op gezond voedsel is essentieel.

 

Boerend Hart

In Boerend Hart gaan Esther Stegeman en Frank Oosterwegel opnieuw de boer op. In deze serie onderzoeken ze of Gelderland, als het een zelfstandig land was, in haar eigen voedselbehoefte kan voorzien. Kunnen de Gelderse boeren alles produceren wat we volgens de schijf van vijf moeten eten? En is er dan voldoende van voor alle 2 miljoen Gelderlanders?

Op 30 oktober wordt de aflevering over zonnebloemolie van Landgoed Velhorst uitgezonden op Omroep Gelderland. 

 

Kaasabonnement Burgerboerderij de Patrijs

Ook als je níet in de buurt van Burgerboerderij de Patrijs woont, kan je vanaf volgend jaar meegenieten van hun heerlijke kazen. Ze bezorgen de kaas dan een jaar lang, elke maand, bij jou thuis.

En daarmee haal je niet alleen lekkere kaas in huis, maar maak je het óók mogelijk dat De Patrijs blijft werken aan een mooi landschap, een gezonde bodem en meer biodiversiteit.

Want nu nog stroomt zo’n 70% van de melk van de koeien van De Patrijs naar de wereldmarkt, tegen een lage prijs. De combinatie van die lage melkprijs met onverminderd hoge kosten zitten de ambities van De Patrijs dwars. Daarom gaan ze nu zélf kaas maken van alle melk die nu nog naar de wereldmarkt stroomt, en die verkopen we voor een eerlijke prijs aan mensen in heel het land. Als jij nu een abonnement afsluit, krijg je volgend jaar elke maand heerlijke kaas thuisbezorgd én draag je bij aan een mooi en gezond landschap.

 

Biowinkel4uyou - online biologische boodschappen

Biowinkel4you.nl is opgericht om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of een beperking werk te bieden en hen mee te laten draaien in het gehele bedrijfsproces. Zij vinden het hebben van werk of dagbesteding belangrijk, omdat het structuur geeft aan je dag, je meedoet in de samenleving én je in contact komt met andere mensen.

Bij Biowinkel4you.nl kun je in alle rust verse, 100% gecertificeerde biologische en Demeter boodschappen online of telefonisch bestellen. Jouw bestelling bezorgen ze vervolgens tegen een kleine vergoeding aan huis, of je komt je bestelling op vrijdag tussen 12.00-16.00 uur afhalen Winterswijk. Zij zetten alles met liefde voor je klaar en helpen je zo nodig graag met overpakken. Service en kwaliteit staat bij Biowinkel4you.nl hoog in het vaandel.

Naast de biologische producten van Landgoed Velhorst zijn de producten van De Vijfsprong, Bakker Driekant en nog veel meer producten verkrijgbaar. 

42.0
798
29
18.206.13.203