Terug naar Nieuwsbrief / Archief

27.11.2022
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst november 2022

Extensief, gemengd en biologisch als inspiratie

Arjen van Buuren tijdens het interview met Groen Kennisnet: Is deze manier van boeren de toekomst van de Nederlandse landbouw? “Nee,” schudt Arjen resoluut zijn hoofd. “Ieder bedrijf is anders en daarmee is het maatwerk wat er per bedrijf kan.” Arjen is ervan overtuigd dat we wel op een andere manier ons voedsel moeten gaan produceren. “Maar dat is niet alleen aan de boer. Het is een opgave voor ons allemaal: voor overheden, ketenpartijen en consumenten. Er is echt een systeemverandering nodig.”

Lees het gehele interview op de website van Groen Kennisnet

 

Van KPN-ketens naar korte ketens

Oud-collega Arjan Groenwegen interviewde Winny van Buuren voor GirlPower Radio. 

Arjan Groenewegen: "Lean Six Sigma Black Belt, procesmanager, ketenmanager, kwaliteitsmanager...jobs die zij stuk voor stuk heeft ingevuld en dat met een zeer hoge kwaliteit. Hoeveel andere boeg wil je dan hebben als je na 20+ jaren in de corporate wereld bij KPN boerin wordt op Landgoed Velhorst. Samen met Arjen van Buuren runt zij een prachtig bedrijf op een toekomstbestendige manier en verwerkt zij al haar corporate ervaring nu in alle processen op de boerderij. Een mooi interview met een echte power dame!"

Lees het artikel en luister de podcast via LinkedIn.

 

Biologische koolzaadolie van Landgoed Velhorst

Gezond cadeautje voor de kerst: biologische koolzaadolie van Landgoed Velhorst (250 ml).

Onze koolzaadolie onderscheidt zich op meerdere aspecten

  • Koolzaad draagt bij aan het verhogen van de biodiversiteit. Zowel winter- als zomerkoolzaadolie, is onderdeel van ons teeltplan waarbij we zorgen dat vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar gewassen bloeien. Het winterkoolzaad is één van de eerste bronnen van nectar voor insecten. Deze (roof) insecten helpen ons om eventuele plagen en ziektes te voorkomen. We telen al onze gewassen natuurinclusief en gebruiken geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen.
  • Het koolzaad wordt lokaal geteeld, in Nederland geperst én de koolzaadolie wordt lokaal afgezet; in deze keten wordt het aantal kilometers beperkt waardoor de ecologische voetafdruk wordt verkleind.
  • Het koolzaad wordt koudgeperst waardoor je minder olie krijgt van het zaad dan warm persen. Zo wordt een lagere en mildere perstemperatuur van maximaal 40°C bereikt, waarbij geen bijkomende verontreinigende stoffen kunnen ontstaan en waardoor de koolzaadolie bijzonder zuiver blijft,  smaak, vitamines en antioxidanten blijven zo overeind.
  • Onze koolzaadolie kan zowel warm als koud gebruikt worden. Een (h)eerlijk olie om je brood in te dippen, als dressing over een salade, te bakken, wokken of een gerecht in de oven te bereiden. Koolzaadolie heeft een hoog brandpunt waardoor je de olie goed kan verhitten om het vlees goed dicht te schroeien.
  • Onze olie is 100% van ons eigen koolzaad. Door het laten verwerken van relatief kleiner batches van ons koolzaad is de kostprijs hoger.
  • De prijs van de olie is gebaseerd op de werkelijke kostprijs én een eerlijke prijs voor de boer en winkels die de olie verkopen.

 

Interesse in koolzaadolie voor jouw kerstpakketten? Stuur een e-mail naar Winny van Buuren. Op een doos van 20 flesjes krijg je 10% korting. 

27.8
797
29
18.206.13.203