Terug naar Nieuwsbrief / Archief

15.11.2021
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst november 2021

Wijziging openingstijd winkel

Vanaf 1 december a.s. is de winkel aan de Vordenseweg 2 Almen op zaterdag geopend van 10.00 tot 12.00.

Even voorstellen: stagiair Rutger

Mijn naam is Rutger Engelbertink, 40 jaar en woon met mijn vrouw en 2 dochters in Zutphen. Sinds begin augustus loop ik 2 a 3 dagen per week stage bij Landgoed Velhorst in Lochem. De stage loop ik in het kader van de deeltijdopleiding biologisch dynamische landbouw aan de Warmonderhof in Dronten, waar ik deze zomer mee ben begonnen. Naast mijn studie werk ik twee dagen bij Waterschap Rijn en IJssel als adviseur watersysteem, waarbij ik o.a. werk aan het beheer en de inrichting van de beken in de Achterhoek. 

Bij het waterschap heb ik me de afgelopen jaren verdiept in de bodembiologie en agro-ecologie. Omdat ik me hier graag verder in wil verdiepen en in de toekomst zelf ook graag een bedrijf wil opzetten ben ik gestart met de opleiding aan de Warmonderhof. Hiervoor ga ik 1 dag in de week naar school en loop ik twee dagen in de week stage bij Vrienden van de Velhorst. De stage bij de Velhorst is voor mij een mooie kans om (praktische) kennis en ervaring op te doen op een bedrijf dat aansluit op mijn eigen toekomstbeeld: het op een biologisch (dynamische) wijze verbouwen van (graan) gewassen en de verwerking daarvan tot producten die lokaal verkocht worden. 

 

Nieuw: biologische speltpasta

De biologische spelt sliertjes (tagliatelle) van Landgoed Velhorstis gemaakt van biologisch spelt van eigen land en de biologische eieren van de Nieuwe Baankreis uit Almen door Keuper Pasta. De pasta is heerlijk bij Italiaans gerecht en ook bij Indonesische gerechten. De pasta is verkrijgbaar in onze (web)winkel en de Centerrr in Almen. 

 

Kerstpakket: eten en drinken met liefde voor de natuur

Burgerboerderij De Patrijs en de Vrienden van Velhorst bieden samen een kerstpakket aan. Door het schenken van dit pakket aan jouw medewerkers en relaties draag je bij aan een hogere biodiversiteit, een mooi landschap, een gezonde bodem, gezond voedsel en de landbouwtransitie.

Een pakket bestaat uit:

  • 1 kleine goudse kaas (ong. 400 gram) van de Patrijs
  • 1 stuk kruidenkaas (ong. 400 gram) van de Patrijs
  • 2 winterbier van Landgoed Velhorst gebrouwen door Chamaven uit Zutphen
  • 1 pak biologische parelgerst van Landgoed Velhorst
  • 2 soorten pompoen (Velhorst en De Patrijs)
  • waardebon voor vers- en diepvriesproducten t.w.v. € 17,50 (incl BTW) te besteden in de verslokalen van de Patrijs (Eefde, Vorden of Zutphen) óf de Vrienden van Velhorst (Almen)
  •  katoenen boodschappentas van de Patrijs
  • recept voor een heerlijke pompoenrisotto.

Prijs per pakket: € 57,25 (incl. BTW)

Meer informatie vind je op de website

Of neem contact op met: Winny van Buuren, 06-30475578, winny@landgoedvelhorst.nl.

 

Biologisch lamsvlees

Binnenkort hebben we weer biologisch lamsvlees van Landgoed Velhorst. Heb je interesse in een mooi stuk lamsvlees voor de kerst, geef dan voor 22 november door welk lamsvlees wilt. 

32.9
803
29
44.192.94.177