Terug naar Nieuwsbrief / Archief

21.06.2022
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst juni 2022

Biobetekenis van Natuurinclusief 

De Bio-betekenis van natuurinclusief zoals deze op Landgoed Velhorst wordt toegepast:
"Met natuurinclusief telen zorgt de boer voor duurzame landbouw. In samenhang met de natuur en de omgeving, teelt de boer landbouwproducten (voedsel) en verzorgt het land. Daardoor neemt de biodiversiteit toe, ontstaat een rijkdom aan planten en dieren en kun je als boer een mooie, karakteristieke omgeving recreëren."

Lees meer in het artikel  in Live Green Magazine.

Wandeling voor de vrijwillgers van LochemDoet

LochemDoet organiseert al haar activiteiten voor vrijwilligers in gemeente Lochem. In heel de gemeente Lochem zijn ruim 20.000 vrijwilligers die actief aan het welzijn van de inwoners van de Gemeente Lochem werken. Deze mensen zetten zich vrijwillig en onbetaald in voor de samenleving.

Lochem Doet organiseert voor deze vrijwilligers workshops en netwerkbijeenkomsten. Een groep vrijwilligers kregen een rondleiding op Landgoed Velhorst. Tijdens de wandeling vertelde Winny Van Buuren-Tessers hoe natuurinclusieve - en kringlooplandbouw wordt toegepast op hun biologisch gemengd bedrijf op het landgoed en wat het effect daarvan is om de biodiversiteit, het verwaarden en verkopen van hun streekproducten in een korte keten en hun verdienmodel met een eerlijke prijs voor de boer.

 

Groenten van Landgoed Velhorst

De eerste groenten van Landgoed Velhorst zijn weer beschikbaar: courgette, Chinese kool, rode Batavia sla en andijvie. Als je de groenten via de webwinkel besteld, worden ze vers voor je geoogst. 

Dit jaar staan de stroken met de groenten tussen stroken met graan en boekweit. Strokenteelt en de akkerranden verhogen de biodiversiteit en trekken (roof)insecten aan. Deze insecten zorgen er voor dat mogelijke plagen bestreden worden. 

 

Varkensvlees van Landgoed Velhorst

Het vlees van onze Bonte Bentheimer Buiten varkens is niet vet en heel mals. Naast verschillende soorten vlees hebben we nu ook biologische droge worst, verkrijgbaar in naturel, knoflook, venkel, kruidnagel en chorizo. Het vlees en de droge worst kun je bestellen in onze webwinkel

 

Lidmaatschap Vrienden van Velhorst

Door lid te worden van de Vrienden van Velhorst help je mee aan het verhogen van de biodiversiteit op het landgoed. Het lidmaatschap kost 25 euro per jaar. Als lid kun je deelnemen aan de educatieve seizoenwandelingen en krijg je 10% korting op online bestellingen van producten van Velhorst. Je kunt ook een lidmaatschap cadeau geven

25.8
796
29
18.206.13.203