Terug naar Nieuwsbrief / Archief

18.06.2021
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst juni 2021

Bonte Bentheimers biggetjes buiten op Landgoed Velhorst

De pasgeboren Bonte Bentheimers biggen zijn buiten op Landgoed Velhorst en willen graag bewonderd worden. Deel jouw mooiste foto van de biggetjes op social media: Facebook Vrienden van Velhorst en Instagram Vrienden van Velhorst.

Recept quinoa burger

Voor zijn opleiding Voedsel en Voorlichting bij het Zone College maakt Jesse Hutten een aantal voedselpakketten met de Nederlandse quinoa van Landgoed Velhorst als basis. Deze week heeft Jesse een quinoa burger gemaakt. Super lekker. Het recept staat op de website.

 

Naboarkrat van Eetwinkel van Mien

De Naoberkrat is een maaltijdkrat met veel superverse ingrediënten van boeren en tuinders uit de Achterhoek en Liemers. Compleet met bijpassend recept, helpen we je zo aan een heerlijke en gezonde maaltijd. Tegelijk steun jij de Achterhoekse boeren in hun bestaan. Je kunt de Naoberkrat van jouw keuze online bestellen en afhalen op één van de oppikplaatsen in de Achterhoek.In het menu van week 24 staat een heerlijk recept met de biologisch quinoa van Landgoed Velhorst.

 

Nieuwe aardappelen in de bloei

De eerste aardappels staan in bloei. Ook begint de eerste knolzetting. Hopelijk krijgen we naast de hoge temperaturen regen van betekenis zodat we spoedig aan de oogst van de vroege aardappels kunnen beginnen. Op de foto het vroege ras Twinner.

 

Velhorster streekbier door Chamaven

Vrijdag 18 juni zijn de bierbrouwers van Chamaven in Zutphen gestart met het brouwen van een nieuw bier voor ons. Dit streekbier wordt gemaakt van de biologische durumtarwe, haver en gerstmout van Landgoed Velhorst. Ze hebben de brouwgerst, tarwe en haver geschroot en het bier zit nu in de gistank. Over 5 weken verwachten we dat het bier klaar is. 

49.8
795
29
3.238.112.198