Terug naar Nieuwsbrief / Archief

03.06.2019
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst juni 2019

Afgelopen maand was letterlijk en figuurlijk aanpoten. Alle groenten zijn geplant. Door de regen én de zon groeien alle gewassen heel goed. Binnenkort kunnen we de eerste groenten oogsten. 

Excursie studievereniging Aeres hogeschool

Studievereniging Tuin en Akkerbouw van de Aeres Hogeschool op bezoek gehad voor een excursie op Landgoed Velhorst. Ruim 30 studenten aanwezig die nieuwsgierig waren naar de praktische kant van de theorie die Arjen van Buuren op de hogeschool geeft.

Een gevarieerde avond waarbij vele onderwerpen aan de orde kwamen, er leuke discussies waren maar vooral, en dat zeggen we met trots, veel bewondering vanuit de studenten op onze aanpak van landbouw in combinatie met verhogen van natuurwaarden.

 

Cadeaubon Vrienden van Velhorst

Wil je een origineel cadeau geven én bijdragen aan het verhogen van de biodiversiteit en natuurwaarden op Landgoed Velhorst in Lochem? Geef dan een lidmaatschap voor de Vrienden van Velhorst cadeau t.w.v. € 25,00. Met deze cadeaubon kan de ontvanger een jaar lang:

  • 10% korting op de biologische producten van Velhorst krijgen
  • Deelnemen aan de seizoenswandelingen op Landgoed Velhorst

Bestel je cadeaubon via winny@landgoedvelhorst.nl. Na betaling krijg je een mooie persoonlijke digitale cadeaubon per e-mail.

Je kunt natuurlijk zelf ook lid worden van de Vrienden van Velhorst.

 

Pachtverslag Landgoed de Velhorst 1949

T. van Tol uit Amsterdam heeft in september 1949 tijd door gebracht op de boerderij Scholten op Landgoed Velhorst. Het verslag beschrijft de pachttijd doorgebracht op het bedrijf van B. H. Eskes. Het verslag is op perkament getypt. 

"De boerderij, genaamd "Scholten" is van gemengd type, beslaat ongeveer 18 ha en is een van de vijf pachtboerderijen, die gelegen zijn op het landgoed de "Velhorst." - T. van Tol Zieseniskade 9-2 Amsterdam.

Wie kent T. van Tol?

 

Zomerwandeling Vrienden van Velhorst

Als lid van Vrienden van Velhorst kun je met je gezin deelnemen aan de educatieve seizoenswandelingen. Tijdens deze wandelingen krijg je uitleg over de teelt, de werkzaamheden op het bedrijf, de onderzoeken die verricht worden en nog veel meer. De tweede wandeling komt eraan en wel op 21 juli a.s. van 14.00 uur tot 16.00. Ditmaal gaan we aandacht besteden aan twee teelten en kruidenrijke graslanden. De gastspreker is een expert op het gebied van de aardappelteelt.

Aanmelden voor de zomerwandeling 21 juli a.s. kan via de website

 

Enquête kopen en leveren producten 

Momenteel zijn we druk bezig met het bouwen van onze webshop. In onze webshop kun je straks producten bestellen die op verschillende manieren geleverd kunnen worden.

Om aan de behoefte van onze klanten te voldoen, willen we graag inzicht hebben in jouw wensen m.b.t. het kopen en leveren van onze producten. We stellen van zeer op prijs als je deze korte enquête wilt invullen. Het invullen duurt niet meer dan 2 minuten.

16.1
803
29
3.214.184.223