Terug naar Nieuwsbrief / Archief

24.07.2023
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst juli 2023

We are the generation

Op ruim 200 hectare gepachte grond in de Achterhoek en Twente runnen Arjen en Winny van Buuren drie regeneratieve boerderijen. Ze sluiten kringlopen, creëren biodiversiteit, voeden de bodem en verwerken een groot deel van hun gewassen zelf tot streekproducten. Gewoon, met z’n tweeën. En elke dag om vijf uur "scheien ze ermee uit". Arjen: "De natuur is onze beste werknemer." Lees het volledige artikel op de website van We are the generation.

Foto: Gabriela Hengeveld

 

Boerend Hart - Omroep Gelderland

In de serie Boerend Hart gaan Esther Stegeman en Frank Oosterwegel de boer op. Hoe komt het dat veel boeren in de knel zitten en waarom protesteren ze eigenlijk? Kan het ook anders en wat is de rol van de consument? Een eerlijk programma over de realiteit van nu, met de voeten in de klei! Met en over boeren dus! Boerend Hart is vanaf 1 juni iedere woensdag om 17.15 uur te zien op TV Gelderland. 

De nieuwe serie die in het najaar uitkomt gaat over hoe zelfvoorzienend Gelderland kan zijn. Een van de afleveringen is door Omroep Gelderland op Landgoed Velhorst opgenomen. 

 

Samenwerking biologsche bakker Driekant

Op 12 kilometer afstand van Bakkerij Driekant worden op Landgoed Velhorst biologische granen geteeld voor de bakkerij. Winny en Arjen van Buuren dragen op het landgoed bij aan biodiversiteit, gezonde bodem en gezond voedsel, voor nu én toekomstige generaties. Bakkerij Driekant bakt (h)eerlijke broden van de biologische granen van het landgoed worden. Naast de Velhorster bakken ze een haverdesem brood met de haver van Landgoed Velhorst. Je kunt ook lunchen van de bakkerij en het Broodcafé bij het station in Zutphen.

 

Vrienden van Velhorst

"Wat doen jullie met de jaarlijkse bijdrage van de leden van Vrienden van Velhorst?" Een terechte vraag van een lid van het eerste uur.

Als lid van de Vrienden van Velhorst draag je bij aan een gezonde bodem op Landgoed Velhorst. De ledenbijdragen worden gebruikt voor aankoop van groenbemesters.

Na de oogst wordt een wintergraan of groenbemester ingezaaid zodat de bodem altijd bedekt is. Groenbemesters verbeteren de bodemvruchtbaarheid door het toevoegen van organische stof. Goed ontwikkelde groenbemesters vertegenwoordigen een aanzienlijke hoeveelheid biomassa, die na inwerken een belangrijke bijdrage leveren aan de organische stofvoorziening van de bodem.

Als je ook wilt bijdragen aan een gezonde bodem op Landgoed Velhorst, kun je voor € 25,00 per jaar lid worden. Als lid krijg je 10% korting op de producten in de webwinkel en kun je deelnemen aan de seizoenswandelingen en - bijeenkomsten.

Aanmelden kan via de website.

13.6
794
29
3.214.184.223