Terug naar Nieuwsbrief / Archief

16.07.2021
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst juli 2021

Landgoed als inspiratie in het Akkerboek

In het Akkerboek wordt Landgoed Velhorst als veldinspiratie beschreven. Inmiddels is aangetoond door Naturalis, Kenniscentrum Eis en Wageningen Universiteit dat natuurinclusief boeren een grote bijdrage levert aan de biodiversiteit. Door de toename van insecten broeden zeldzame vogels zoals de Grauwe Klauwier op Landgoed Velhorst.

De groe(n)ten van Landgoed Velhorst

We hebben weer mooie biologische groenten en kruiden van Landgoed Velhorst. De groenten zijn verkrijgbaar bij Centerrr in Almen, de landgoedwinkel aan de Vordenseweg 2 in Almen op zaterdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en via onze webwinkel. Leden krijgen zowel via de webwinkel als de landgoedwinkel 10% korting op de producten. 

Wil je ook bijdragen aan het verhogen van de biodiversiteit, een gezonde bodem en gezond voedsel, wordt dan lid van de Vrienden van Velhorst

 

Bonte Bentheimer buitenvarkens

De Bonte Bentheimer biggen genieten van het buitenleven op Landgoed Velhorst. Hun eten komt van het land zoals courgette, hun favoriet, granen en gestoomde aardappelen. Onze varkens, en ook de koeien en schapen, maken deel uit van het kringloopsysteem. We kopen geen voer aan en verbouwen eigen eiwitrijk voer. Na de oogst van de groenten worden de varkens verplaatst naar het betreffende perceel. Ze eten de wortels van de ongewenste kruiden en insecten, ze "ploegen" de grond om en bemesten de grond. 

 

Velhorster Streekbier

Binnenkort is ons nieuwe biertje verkrijgbaar: het Velhorster Streekbier. Dit Weizen-bier is gebrouwen van de biologische durumtarwe, haver en gerst van Landgoed Velhorst door bierbrouwerij Chamaven in Zutphen. 

20.5
790
29
3.214.184.223