Terug naar Nieuwsbrief / Archief

04.01.2022
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst januari 2022

Gezond nieuwjaar

We wensen je gezondheid, geluk en gelijkwaardigheid. Zorg goed voor jezelf, elkaar, de natuur en de bodem. Ook dit jaar staat bij ons een gezonde bodem en gezond voedsel weer op nummer één.

 

Interview Food&Agri Business

Food&Agri Business en Winny van Buuren in gesprek over duurzaam agrarische beheer op Landgoed Velhorst. Foodagribusiness.nl is het betrouwbare platform dat belangrijk nieuws van boer tot leverancier, en van afnemer tot verwerker selecteert en duidt. 

Nieuws van onze Bonte Bentheimers

We zijn heel blij met jullie bezoek en aandacht. We willen je vragen ons NIET te voeren. We eten alleen biologische groenten, granen en aardappelen van eigen land. Lieve groetjes van de Bonte Bentheimer Buiten varkens.

 

Biologisch rundvlees Lakenvelder os

Binnenkort hebben we weer biologisch rundvlees van één van onze Lakenvelder ossen. Heb je interesse in een mooi stuk rundvlees, geef dan voor 14 januari a.s. door wat je graag wilt hebben. 

 

Nieuw Voer 

Alexander Prinsen kijkt met agro-(eco)logisch ondernemer Arjen van Buuren terug naar zijn ervaringen als rentmeesterschap op het landgoed Velhorst en Zenderense es bij Borne. "Sinds hij en zijn vrouw Winny de landgronden pachten hebben ze een transformatie van het land in gang gezet. De biodiversiteit komt weer langzaam terug en met hun unieke plant rassen zitten in inmiddels in verschillende lokale en nationaal producten. Wat is hun formule en hoe zijn ze instaat de korte keten optimaal te benutten? En vooral ook wat zijn de lessen en inzichten als je de natuur zijn werk laat doen."

Alexander Prinsen gaat met zijn Nieuw Voer podcast talkshow iedere keer in gesprek met pioniers om de toekomst van ons landbouwsysteem te verkennen. Hoe kunnen we zorgen voor voldoende voedsel, herstel van onze bodems, de biologie en natuurkunde inzetten, welke innovatieve materialen kunnen we eruit halen en vooral hoe zorgen we voor een beter verdienmodel voor de gehele landbouwketen als geheel.

Het interview is ook te luisteren via de podcast van Nieuw Voer.

46.4
797
29
3.238.112.198