Terug naar Nieuwsbrief / Archief

02.01.2021
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst januari 2021

Gezond en biodivers nieuwjaar gewenst

Afgelopen jaar hebben we mooie producten in de markt mogen zetten. Producten die natuurinclusief zijn geteeld en in samenwerking met lokale ondernemers zijn verwaard. Deze producten verkopen we in een korte keten rechtstreeks aan consumenten en lokale ondernemers. We bedanken onze leden en klanten voor hun bijdrage aan het verhogen van de biodiversiteit op Landgoed Velhorst. 

Biologische koolzaadolie van Landgoed Velhorst

Onze koolzaadolie is de eerste biologische koolzaadolie voor humane consumptie van Nederlandse bodem.

Koolzaadolie is gezond, omdat de olie rijk is aan onverzadigde vetzuren. Koolzaadolie bevat gemiddeld negentig procent​ onverzadigde vetzuren​ en tien procent​ verzadigde vetzuren. Koolzaad bevat van nature​ Omega 3. In koolzaadolie vind je relatief veel alfa-linoleenzuur (ALA), een plantaardige vorm van Omega 3-vetzuur. ALA is een​ essentieel vetzuur​ dat het lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid, maar niet zelf kan aanmaken. ALA haal je daarom uit voeding. Het gebruik van koolzaadolie kan je helpen voldoende Omega 3 binnen te krijgen via voeding.

Vind jij de biologische koolzaadolie van Landgoed Velhorst ook het bio product van het jaar? Breng dan jouw stem uit op de site van Bionext (max. 5 sterren). Stemmen kan tot 17 januari.

https://www.bioproductvanhetjaar.nl/

Biologische rundpakket van Brandrood rund

(H)eerlijk biologisch rundvlees van Brandrood rund van Landgoed Velhorst. Het pakket van ca.1,8 kilo bestaat uit: verse worst (2 stuks), runderschijf (4 stuks), suddervlees (ca. 500 gram) en poulet (ca. 300 gram). Je kunt het pakket of los rundvlees bestellen via onze webwinkel

 

Pixelfarming 2020

Het teeltseizoen voor pixelfarming 2020 is afgesloten. De laatste gewassen voor de pachters zijn geoogst. Het ene gewas was meer succesvol, dan het andere. Binnenkort ontvangen de pachters een verzoek of zij willen meewerken aan de evaluatie. Op basis van het resultaat van deze evaluatie en de resultaten van het onderzoek door de WUR gaan we onderzoeken of en hoe we pixelfarming voor 2021 gaan inrichten. 

In het blad Wageningen World staat een artikel over pixelfarming op Landgoed Velhorst. 

Ondertussen eten de Bonte Bentheimer biggen de wortels van de onkruiden en de beestjes zoals de engelingen en "ploegen" ze de grond alvast mooi om voor komend teeltseizoen. 

27.6
793
29
100.28.132.102