Terug naar Nieuwsbrief / Archief

16.08.2021
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst augustus 2021

We willen onze leden, de consumenten en zakelijke klanten bedanken voor hun vertrouwen in ons en de kwaliteit van onze producten. Samenwerken met bedrijven die een zelfde visie en passie hebben is voor ons heel belangrijk. De kwaliteit van onze gewassen staat voorop, niet op de kwantiteit. Onze tarwe heeft bijvoorbeeld een hoog eiwitgehalte; voor een goede bakkwaliteit van het brood is dit heel belangrijk voor bakkers. 

 

Bonte Bentheimer varkensvlees

Onze Velhorster Biologische Buitenvarkens zijn van het ras Bonte Bentheimer. Deze varkens worden alleen gevoerd met onze eigen zuiver biologisch geteelde producten van eigen land, zoals aardappels (gestoomd), diverse granen en groeten. Deze buitenvarkens zijn een mooi voorbeeld van kringlooplandbouw en voorkomen verspilling. 

Heb je interesse in een biologische varkensvlees pakket of wil je een heel of half varken samen met anderen delen, stuur dan een bericht aan info@landgoedvelhorst.nl. 

 

"Met liefde verzorgd, met smaak te eten"

 

Granen oogsten op Langoed Velhorst

Het koolzaad van Landgoed Velhorst is weer geoogst om te worden verwerkt tot de enige biologische koolzaadolie van Nederlandse bodem. Het stro wordt verhakseld om organische stof aan de bodem toe te voegen. Daarnaast is er klaver meegezaaid om de bodem bedekt te houden en om stikstof uit de lucht te binden.

Ook de tarwe is geoogst op Landgoed Velhorst. Van onze biologische tarwe wordt o.a. volkoren tarwemeel gemaakt door Gunnewick "De Vier Winden" en brood gebakken door Driekant Ambachtscentrum. Wist je dat Driekant een speciaal Velhorster brood maakt. 

18.3
789
29
3.238.112.198