Terug naar Nieuwsbrief / Archief

14.03.2022
Nieuwsbrief Vrienden van Velhorst maart 2022

Voorjaarswandeling Vrienden van Velhorst

9 april a.s. organiseren we een wandeling voor onze leden op Landgoed Velhorst. De wandeling is van 14.00 uur tot 16.00 uur. Het thema van de wandeling is de korte keten, verdienmodel en truepricing. Aanmelden voor de wandeling kan via de website.

 

Korte keten en streekproducten: de molenaar

Onze gewassen verwaarden we in een zo kort mogelijk keten tot mooie streekproducten. De molenaar speelt hierbij een belangrijke rol. Onze granen laten we malen bij Gunnewick de Vier Winden. Zwarte Emmer, één van de oudste gecultiveerde granen, natuurinclusief geteeld op Landgoed Velhorst wordt verwerkt door Gunnewick "De Vier Winden" tot bloem. Vervolgens gaat Keuper Pasta er pasta van maken. Alweer een gezond en prachtig product zonder toevoegingen in ons brede assortiment.

In de schijnwerpers: restaurant Foodvia

We zijn trots op de samenwerking met partners en klanten die kwaliteit, gezonde bodem, gezond lokaal voedsel net zo belangrijk vinden als ons. Annelies Holthaus van restaurant Foodvia in Arnhem is daar een mooi voorbeeld van. 

Bij FoodVia kun je heerlijk, verrassend en verantwoord lunchen en dineren voor een scherpe prijs. Nog nooit was het zo aangenaam makkelijk om goed voor jezelf te zorgen. Geen zorgen over wat je eet, waar je het koopt, wat erin zit, hoe je er wat lekkers van maakt en wanneer je het bereidt. Erop kunnen vertrouwen dat de ingrediënten met aandacht voor mens, dier en milieu zijn geproduceerd. Geen exotische superfoods, geen groenteshakes, geen liflafjes, maar gewoon pure lekkere maaltijden uit jouw eigen regio.

Bij FoodVia gaan ze voor gezonde mensen in een gezonde wereld. Lokale productie en consumptie dragen hier aan bij. Het vergroot onze bewustwording, er zijn minder voedselkilometers af te leggen en het helpt om kringloopsystemen te sluiten. Daarnaast helpen ze er lokale vooruitstrevende boeren en ondernemers mee en voelt het super goed om te weten waar je eten vandaan komt.

 

Bijeenkomst Groen Links op Landgoed Velhorst

"Er zijn veel uitdagingen voor ons buitengebied. Het landschap verschraalt, de biodiversiteit holt achteruit en boeren hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Daarom moeten we in actie komen! GroenLinks Lochem stelt een Lochems Groenfonds voor. Afgelopen zaterdag spraken we op de natuur-inclusieve boerderij Vrienden van Velhorst over de toekomst van ons landschap en onze boeren met lijsttrekker Henk van Zeijts, Tweede Kamerlid Laura Bromet en vertegenwoordigers van Natuurmonumenten, het waterschap en LTO Noord. Na een levendig gesprek leidde boer Winny van Buuren ons rond over haar bedrijf en verzorgde Udo Hassefras van Natuurmonumenten een natuurwandeling."

39.9
797
29
100.28.132.102